Úvod | Blog | SEO není magie aneb jak zvýšit zisky?

SEO není magie aneb jak zvýšit zisky?

SEO Search Engine Optimization je volně překládáno jako tzv. optimalizace pro jednotlivé vyhledávače nebo také optimalizace nalezitelnosti a používá se zejména v odvětví moderní informatiky, zahrnuje se také přímo do tvorby webových stránek a podobných webových aktivit. Jednoduše řečeno se jedná o označení při tvorbě a úpravě webových stránek tak, aby jejich obsah byl ideální a vhodný pro automatické zpracování v jednotlivých internetových vyhledávačích. Hlavním cílem této optimalizace je získání prvních pozic v nejrůznějších známých internetových vyhledávačích. To znamená, že tyto odkazy potom vybíhají na prohlížečích jako první a logicky tak svou cílovou skupinu zaujmou hned na první pohled a daleko dřív a více než kdyby měli pozici nižší nebo nedej Bože na dalších stránkách ve vyhledávání.

Takže ač se tato metodika jeví zprvu jako složitá, při jejím podrobnějším představení a uvedení, je vlastně naprosto logická. Dá se tedy říct, že jednotlivé techniky SEO se samozřejmě snaží vyjít vstříc všem algoritmům, zároveň však berou zcela logicky v potaz návyky a zvyklosti svých cílových skupin a odběratelů. Protože určitě známe všichni sami ze svých zkušeností, že dáváme přednost a věnujeme daleko větší pozornost odkazům, které na nás „vyskakují“ právě mezi již zmíněnými prvními řádky. Právě proto jsou SEO techniky tolik oblíbené a využívané. A rozhodně stojí za to je vyzkoušet a dále používat pokud máte možnost se k těmto technikám dostat, případně pokud nad nimi uvažujete nebo Vás zajímají.

Nutné je ještě podotknout, že se jedná v podstatě o dost kontroverzní techniku, které lze využít jak v pozitivním slova smyslu pro prospěch čtenáře s relevantními informacemi, tak i v negativním smyslu, který může být pouze v prospěch tvůrce webových stránek, ne cílové skupiny. To je však vždy otázkou našich zásad, cti nebo přesvědčení.

Více z tématu SEO se dočtete v magazínu o podnikání.


Tagy:





Povolené tagy: <b><i><br>Přidat komentář:


Komentáře (85)

Aktuality

Věděli jste, že...?

31. 01. 2014 Poptávkový formulář musí být opatřen všeobecnými obchodními podmínkami!

Pohlídejte si od 1.1.2014 nové obchodní podmínky!

01. 01. 2014 Nezapomeňte, že od 1.1.2014, díky novému občanskému zákoníku, musíte provést úpravu svých obchodních podmínek na e-shopu!